آسفالت در تهران

آسفالت در تهران

 آسفالت در تهران

با توجه به ترافیک و ازدحام موجود در تهران که در پی جمعیت بیش از حد این استان هست در نظر گرفتن آسفالت امری حیاتی بوده و می تواند باعث کاهش موارد ناخوشایند جاده ای نظیر تصادف، ترافیک و دیگر معضلات گردد. به علاوه، اقلیم تهران و بارش های متداول سالانه بر روی کیفیت آسفالت تاثیر گذاشته تا جایی که ممکن است باعث ایجاد شکستگی های بزرگ بر روی سطح آسفالت شوند. علاوه بر تغییرات هوایی و مسایل مربوط به دما، حرکت مدام خودرو ها بر روی آسفالت نیز خراب شدن زود هنگام آن را در پی دارد. در این مقاله می خواهیم آسفالت در تهران را مورد بررسی قرار دهیم.

 

فرم درخواست خدمات

آسفالت چیست؟

آسفالت ماده ای پوششی هست که برای صاف کردن جاده ها از آن استفاده می کنند. البته استفاده از آسفالت تنها به مسایل جاده ای منحصر نمی شود بلکه از آن برای پوشش دادن معابر عمومی نظیر پیاده رو ها یا برخی از سطوح کنار دریا نیز به کار برده می شود. افرادی هم هستند که در حیاط خانه باغ ها از آسفالت استفاده می کنند. با توجه به تراکم شدید و محکمی آسفالت در ساخت پل های سنگین نیز کاربرد دارد.

در ترکیبات آسفالت مواد معدنی و شیمیایی گوناگونی وجود دارد که قیر پایه و اساس تمام ترکیبات به کار رفته در آن می باشد. علاوه بر قیر، درصد قابل توجهی از آسفالت را شن و ماسه تشکیل داده است. آسفالت قدرت چسبندگی بالایی دارد و این ویژگی آن را به یک پوشش فوق العاده قوی تبدیل کرده است. البته در برخی از مناطق کشور پشت بام خانه ها آسفالت می ریزند؛ زیرا در فصل زمستان به عنوان عایق ضد آب عمل می کرد. این ماده مهم علاوه بر استفاده در موارد گفته شده برای زیر سازی نیز مناسب است.

مراحل  آسفالت کاری چگونه است؟

برای این که اسفالت را به طور صحیح بر روی سطوح پیاده کرد باید این مراحل را گذراند:

  • فرآیند آماده سازی

در این مرحله باید سطوحی که آسفالت بر روی آن قرار می گیرد به طور کامل تمیز شود. هر نوع سنگ، کلوخ یا ناهمواری باید از بین برود. شاید لازم باشد تراشه زنی هایی در برخی از قسمت ها صورت گیرد. هدف از اجرای این مرحله بالا بردن کیفیت آسفالت و افزایش دوام و چسبندگی آن می باشد.

  • قیر کاری کامل

بعد از این که مراحل آماده سازی جاده یا هر سطوحی دیگری که در صدد آسفالت آن هستیم انجام شد، باید کل سطوح با قیر خالص پوشش داده شود. در این مرحله اگر ناهمواری نیز وجود داشته باشد رفع می گردد.

  • لایه اولیه آسفالت

لایه نخست آسفالت، به عنوان پایه کلی بر روی جاده ریخته می شوند. یکنواختی و یکپارچگی در این مرحله اهمیت ویژه ای دارد.

  • لایه های ثانویه آسفالت

بعد از قرار دادن آسفالت پایه، نوبت به ریختن دور دوم آسفالت یا همان آسفالت ثانویه می رسد. در این آسفالت نباید ناخلاصی وجود داشته باشد بلکه باید از یک آسفالت با کیفیت تضمین شده صورت گیرد.

  • چسباندن آسفالت ها

در این مرحله به وسیله ماشین آلات سنگینی نظیر غلتک اقدام به چسباندن لایه های اولیه و ثانویه آسفالت خواهد شد. البته والز هایی ویبره ای نیز وجود دارد که عمل فشرده کردن آسفالت ها را به خوبی انجام می دهند. از این دستگاه ها برای فشرده کردن آسفالت در سطوح کوچکتر و یا آسفالت پل ها نیز استفاده می شود.

راجع به اهمیت آسفالت در تهران چه می دانید؟

بیش از ده ها سال است که از آسفالت برای مراقبت و محافظت از جاده ها استفاده می شود و به عنوان عنصر زیر ساختی مناسب در این زمینه شهرت یافته است. چندین دلیل وجود دارد که باعث اهمیت یافتن آسفالت شده است. دلایلی که هر کدام به شرح زیر هستند:

  • بالا بردن عمر جاده

قرار دادن آسفالت به جای شیوه های قدیمی نظیر سنگ فرش کردن باعث بالا رفتن دوام جاده ها و عدم خراب شدن متوالی آن ها می گردد.

  • کاهش لغزندگی

آسفالت بودن جاده ها جلوی لغزیدن جاده را در روزها و شب های بارانی خواهد گرفت و باعث می شود که رانندگی در ایمنی کامل تری انجام شود.

  • کم کردن هزینه ها

یک جاده آسفالت شده به تعمیر پیوسته نیاز ندارد. بنابراین هزینه های تعمیر و نگهداری کمتری در صورت آسفالت بودن جاده نیاز خواهد بود.

نمونه کارها

روش های نگهداری از آسفالت چیست؟

همانطور که بیان شد، آسفالت از جمله زیر ساخت ها مهم به شمار می رود که اگر از آن به طور صحیحی نگهداری شود، می تواند سال ها بدون تعمیر از آن استفاده کرد. از طریق شیوه های گوناگون می توان اعمال مراقبتی را برای آسفالت انجام داد. شیوه های به شرح زیر:

  • جلوگیری از ورود مرتب وسایل نقلیه سنگین

اگر وسایل نقلیه سنگین که بر روی آن ها بارهای سنگینیی نیز وجود دارد در طول روز چندین بار بر روی آسفالت ها حرکت کنند احتمال شکسته شدن آسفالت ها را بالا می برند؛ زیرا فشار های طولانی و پر تکرار بر روی لایه های زیرین آسفالت در تهران نیز اثر می گذارد و باعث متلاشی شدن آن ها به مرور خواهد شد.

  • اتخاذ تدابیری برای کاهش تاثیرات سوء اقلیمی

هنگامی که حجم سنگینی از برف بر روی آسفالت بشیند یا این که به طور مرتب هوا بارندگی باشد و بر روی آسفالت ها آب به صورت طولانی جمع گردد بر روی کیفیت آسفالت تاثیر مخربی بر جای خواهد گذاشت. علاوه بر این موارد، گرمای هوا نیز از جمله عوامل دیگری هست که می تواند آسفالت را خراب کند. بنابراین برای رفع این مسایل باید راهکارهایی اتخاذ گردد. گاهی تمدید آسفالت بر روی نقاط تخریب شده می تواند در رفع این مسایل و خراب شدن بیشتر آسفالت جلوگیری کند.

  • نظافت مرتب آسفالت

دیگر عامل مهم مراقبتی تمیز کردن آسفالت و کنار گذاشتن ضایعات و آشغال های بر روی آن هست.

سوالات متداول

زمان خشک شدن آسفالت به عوامل مختلفی مانند ضخامت آسفالت، آب و هوا و … بستگی دارد. به طور کلی، آسفالت در عرض 24 تا 48 ساعت خشک می‌شود.

نه، باید تا زمان خشک شدن کامل آسفالت صبر کنید. راه رفتن یا رانندگی روی آسفالت قبل از خشک شدن کامل آن می‌تواند به آن آسیب برساند.

برای افزایش عمر مفید آسفالت محوطه خود، باید به طور مرتب آن را تمیز کنید و از ترک خوردن آن جلوگیری کنید. همچنین می‌توانید از یک درزگیر آسفالت برای محافظت از آسفالت در برابر آب و هوا استفاده کنید.

در مناطق با آب و هوای معتدل، بهار و پاییز بهترین فصول برای آسفالت کاری هستند.

3 دیدگاه در “آسفالت در تهران

  1. اشکان گفت:

    سلام،قیمت آسفالت برای سال جدیده؟

    1. admin seo گفت:

      سلام بله قیمت ها به روز هستند

  2. یلدا گفت:

    سلام وقتتون بخیر شما در شهر لواسان هم پروژه قبول میکنید؟؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button