عنوان: علت باد کردن ایزوگام
بعد از نصب ایزوگام این احتمال وجود دارد که با باد کردن آن مواجه شوید. باد کردن ایزوگام میتواند به دلایل و موارد متعددی به وجود آید. در این مقاله علت باد کردن ایزوگام را شرح میدهیم و به نکاتی اشاره میکنیم که اگر نسبت به آن نکات شناخت داشته باشید میتوانید از باد کردن ایزوگام پیشگیری کنید.
علت باد کردن ایزوگام چیست؟
نام دیگر باد کردن ایزوگام، طبله ایزوگام هست. این مشکل زمانی ایجاد میشود که موقع نصب ایزوگام، مواردی را در نظر نگرفته باشید. یکی از اصول اولیه ایزوگام کاری، آماده کردن سطح زیرین ایزوگام هست. به همین منظور باید سطح زیر ایزوگام را قبل از قرار دادن ورقههای ایزوگام، به طور کامل خشک کرد و هیچ گونه رطوبت کوچکی بر روی سطح وجود نداشته باشد. چنانچه درصد کمی رطوبت بر روی سطح، همچنان وجود داشته باشد و اقدام به ایزوگام کردن کنید به دلیل تغییرات دمایی هوا و افزایش درجه حرارت، حجم رطوبت موجود نیز، بالاتر خواهد رفت. به همین منظور یک عملیات تبدیل رطوبت به بخار صورت میگیرد که عامل مهم علت باد کردن ایزوگام محسوب میشود.
مطالب مرتبط: ایزوگام سنگریزه ای چیست؟
چنانچه ایزوگام باد کند، با توجه به اینکه ایزوگام به صورت لایه لایه و ورقهای میباشد. باد کردن ایزوگام، باعث میشود که لایههای زیرین، لایههای میانی و لایههای روی از یکدیگر باز شده و هماهنگی و همپوشانی بین این لایهها از بین رود. عوامل دیگری نیز وجود دارد که میتواند زمینه باد کردن ایزوگام را فراهم کند. یکی از عوامل به کیفیت جنس ایزوگام مربوط میشود. زمانی که در جنس ایزوگام نامرغوبی و ناخالصی وجود داشته باشد، درصد باد کردن آن افزایش خواهد یافت. در برخی مواقع ممکن است با استفاده شی نوک تیز قسمتی از ایزوگام سوراخ شود. این سوراخ باعث میشود که رطوبت بتواند به زیر ایزوگام نفوذ پیدا کرده و اسباب باد کردن ایزوگام را فراهم کند.
چگونه می توان مشکل باد کردن ایزوگام را برطرف کرد؟
برای اینکه راه حلی برای رفع مشکل باد کردن ایزوگام پیدا کنید، بهترین کار این است که ابتدا متوجه علت باد کردن ایزوگام شوید. چنانچه در پی بررسی های خود متوجه شدید که قسمتی از ایزوگام دارای یک سوراخی بوده و این سوراخ عامل باد کردن ایزوگام میباشد. باید دستورالعملهای لازم برای ترمیم سوراخ ایزوگام را در دستور کار قرار داد. بهترین کار این است، سطحی از ایزوگام که دچار برآمدگی یا باد کردن شده را از ایزوگام جدا نموده و آن را با ایزوگام جدید جایگزین کرد. چنانچه رطوبت، عامل باد کردن ایزوگام باشد، به این صورت که قبل از اجرای ایزوگام، مراحل لازم برای کار رعایت نشده باشد و همین عامل نیز باعث باد کردن ایزوگام شود در این موارد توصیه میشود، تمام ایزوگامهای موجود را از سطح کنده و با انجام مراحل آمادهسازی قبل از ایزوگام، مجدد ایزوگام کاری جدید را انجام داد.
راجع به روش های پیشگیری از باد کردن ایزوگام چه میدانید؟
زمانی که نکات لازم برای پیشگیری از طبله ایزوگام را در نظر بگیرید، نیازی نیست به دنبال علت باد کردن ایزوگام باشید. یکی از موارد در این زمینه، توجه به موقعیت اقلیمی منطقهای هست که در حال ایزوگام کاری هستید. چنانچه در یک موقعیت اقلیمی مرطوب هستید باید بر اساس میزان و حجم رطوبت، تمام جوانب کار و مراحل اولیه برای ایزوگام کاری را به طور کامل انجام دهید تا حجم رطوبت طبیعی موجود در هوا، امکان رسوخ به لایههای ایزوگام را نداشته باشد. نکته بعدی مورد توجه این است که، ایزوگامها عموماً بر روی پشت بام خانهها قرار می گیرد و بعضاً بر روی پشت بامها، کولرها یا اشیایی قرار داده میشود. لازم است به این نکته توجه شود که اشیای قرار داده شده بر روی ایزوگام، دارای لبههای تیزی نباشند که تیزی این اشیا باعث، ایجاد جراحت بر روی ایزوگام شود. نکته دیگر که باید به آن توجه کرد در نظر گرفتن شیب متعادل برای ایزوگام هست. شیبی که باعث شود در فصلی که هوا بارانی و برفی است آب بر روی ایزوگام برای مدت طولانی نماند.